Classes

Locatie : Hotel Van der Valk Beveren

  • Elke zondag van 10:00 – 11:30.                                                                                                  Geen ervaring vereist – voor iedereen toegankelijk !
  • Vanaf 7 september 10 weken les op donderdagavond van 20:00 – 21:30.

Kostprijs : 15 euro per les of 10 beurtenkaart 120 euro.

Kundalini Yoga wordt al duizenden jaren onderwezen en werd eind jaren zestig door Yogi Bhajan naar het Westen gebracht. Het is één van de hoofdtakken van yoga en is een eenvoudige manier om de latente kracht ( Kundalini energy) van het zenuwstelstel sterker te maken door zich op energiecentra ( chakra’s) te focussen.

Door beoefening van Kundalini Yoga zal het kliersysteem optimaal gaan werken, wordt het immuunsysteem en zenuwstelsel versterkt, je krijgt een goede bloedcirculatie en ervaart een bewustwording van de impact van onze gewoonten.

Kundalijni Yoga combineert yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, chanten van mantra’s en meditatie, om op die manier stress te verminderen, het lichaam te versterken en te ontspannen, het hoofd leeg te maken en het bewustzijn te verhogen.

De adem heeft een centrale plaats en wordt bij alle oefeningen bewust geleid. Het maakt je gezonder, meer energiek, meer in staat om van het leven te genieten en te houden van jezelf en van de anderen.

 

‘’ Kundalini Yoga is uncoiling yourself to find your potential and your vitality and to reach for your virtues. There is nothing from outside. Try to understand that. All is in you. You are the storehouse of your totality – Yogi Bahjan ‘’